Nieuws

Nieuwsbrief April 2021

Nieuwsbericht | 13-04-2021

Nieuwsbrief                                                                             Nummer 02 2021

 

 

Algemene informatie

Lieve bezoekers van onze praktijk. We hopen dat het goed met jullie en jullie naasten gaat. Heeft u hulp nodig op wat voor manier dan ook? Kent u iemand die eenzaam is? Bel ons gerust: misschien kunnen wij vanuit ons team iets voor u betekenen.

 

COVID-19

 

Corona beheerst inmiddels een jaar onze maatschappij en er zijn al een hoop mensen besmet geraakt met het virus. De meest voorkomende klachten van coronapatiënten zijn vermoeidheid, spierpijn en een vermindering in het uithoudingsvermogen.

Eric Busstra heeft een praktijk eigen protocol geschreven en uitgewerkt om hier de patiënten juist in te kunnen begeleiden. Eric geeft aan: "De mate en ernst van de klachten variëren van persoon tot persoon. Ook het beloop is divers en er is geen eenduidig patroon te herkennen."

In onze fysiotherapiepraktijk staat het geleidelijk opbouwen van de belasting voorop, om zo het dagelijks functioneren te verbeteren. Hierbij is het cruciaal om het zuurstofgehalte in het bloed te meten. Een laag zuurstofgehalte leidt namelijk tot vermoeidheid en staat het herstel in de weg. Een ander aspect waarvoor in de therapie aandacht is, is het feit dat mensen (gedeeltelijk) het vertrouwen in hun lichaam verloren zijn. Dingen als lang wandelen of gefocust een taak verrichten zijn hierdoor niet meer vanzelfsprekend. Belangrijk is om het vertrouwen in het eigen lichaam weer terug te krijgen. Wanneer een persoon gediagnosticeerd wordt met Corona, raden wij aan om ná de quarantaineperiode direct te starten met fysiotherapie. Wanneer u hiermee wacht, kunnen de klachten onnodig blijven bestaan. Iedereen die het virus heeft opgelopen, heeft de eerste 6 maanden recht op 50 behandelingen fysiotherapie (dit gaat ten koste van het eigen risico).

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen! Ons telefoonnummer is 0593-54 37 60 of via de mail: info@ftmd.nl

 

GLI/LEEFSTIJLCOACH
Onze collega’s Joost Wiggers en Hillie Jager hebben een opleiding gevolgd voor Leefstijlcoach. Zij zullen zich ook gaan richten op Gezond in Drenthe.

Gezond in Drenthe is de hoofaannemer van de Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) in Drenthe. In samenwerking met gecertificeerde trainers en overige samenwerkingspartners bieden wij de GLI aan op verschillende locaties in Drenthe. Neem een kijkje op de website voor meer informatie. www.gezondindrenthe.nl


Valpreventie

 

Valongevallen vormen een belangrijk en toenemend probleem onder ouderen. Een valongeval is de belangrijkste oorzaak van letsel bij ouderen.

Bent u onlangs gevallen? Of bent u bang om te vallen? U kunt nu bij onze fysiotherapeut Leonie Boverhuis terecht voor een korte cursus, maar ook een lange cursus waarbij u leert om te vallen, maar ook om weer op te staan.

Er wordt dan een goede analyse gedaan om te achterhalen waarom u bent gevallen en om te kijken wat er gedaan kan worden om het valrisico te verminderen.

Voor meer informatie neem dan contact met ons op.

Heeft u interesse en wilt u zich hiervoor aanmelden, dan kan u de praktijk bellen op 0593-543760 of stuur een mail naar leonie@ftmd.nl

 

Nieuwe/Extra behandelruimte Westerbork

Vanaf 15 maart hebben we de nieuwe/extra behandelruimte in gebruik genomen op onze locatie in Westerbork. In de meeste gevallen zal deze ruimte gebruikt gaan worden voor onze nieuwe specialisatie: GLI/Leefstijlcoach. Maar natuurlijk is deze ruimte zo ingericht dat deze ook gebruikt kan worden voor een behandeling van de fysiotherapeut.