Gezond leven

Een gezonde leefstijl is van essentieel belang voor uw gezondheid. Gezond eten en voldoende beweging kan verergering van ziekten remmen of het ontstaan van ziekten tegengaan. Preventie dus, met als doel uw gezondheid te optimaliseren en te voorkomen dat u in de toekomst klachten (terug) krijgt.

 

Bij Fysiotherapie Midden-Drenthe willen wij u graag begeleiden in het proces naar een gezonde leefstijl. Met ons beweegprogramma On the Move wordt u begeleid in het opbouwen van een actieve leefstijl. On the Move bestaat uit 18 weken waarin u bezig gaat met beweging, voeding en gedrag.

Gericht op kinderen

Voor kinderen is een gezonde leefstijl van essentieel belang voor een goede ontwikkeling. Voor begeleiding naar een gezonde leefstijl kunnen kinderen terecht bij Fysiotherapie Midden-Drenthe voor KIDS ON THE MOVE .

Gezond gewicht is de basis van een goede gezondheid. Ook kinderen kunnen last hebben van overgewicht wat de kans op fysieke klachten vergroot. KIDS ON THE MOVE is een programma gericht op kinderen om hun gezonde gewicht te kunnen bereiken.

Het programma Kids on the move richt zich op drie speerpunten: Beweging, Voeding en Gedrag. Wij zijn van mening dat de strijd tegen overgewicht niet alleen op het gebied van beweging en voeding moet plaatsvinden, maar ook op gedrag.

Voedingsadvies

Hoeveel mag ik eten op één dag? Wat is een gezond tussendoortje? Is een glas sinaasappelsap goed voor mijn gezondheid?

Bent u opzoek naar een gezonde leefstijl? Dan herkent u deze vragen misschien wel. Fysiotherapie Midden-Drenthe geeft informatie over de basisprincipes van een gezonde leefstijl, uitleg welke voedingsstoffen uw lichaam nodig heeft en welke stoffen u beter niet teveel kunt binnenkrijgen. 

Personal Training

Wilt u ook graag werken aan uw fysieke (en mentale) doelstellingen, maar weet u niet hoe te beginnen? Dan is personal training  van Hillie een goede manier om hier aan te werken. Personal training kan zorgen dat u weer de  juiste balans kan vinden tussen dagelijkse dingen die volgens u 'moeten' en wat uw lichaam qua beweging eigenlijk nodig heeft. Hillie kan u helpen met het opbouwen van een basisconditie en werken naar het resultaat wat u voor ogen heeft! 
Waarom volgen/ hebben mensen personal training? 
- persoonlijke begeleiding 
- niet weten waar ze moeten beginnen
- ongezonde leefstijl, fitter willen worden
- zich niet thuis voelen in een sportschool
- deskundig advies
- gebrek aan motivatie
 
De voordelen van Personal Training: 
- fitter, vitaler, sterker en energieker voelen
- er beter uitzien
- een verbeterde gezondheid 
- optimale begeleiding 
- meer resultaat