GLIGezonde Leefstijl Interventie (GLI) 

Wat is GLI?

De GLI staat voor Gecombineerde leefstijl Interventie in Beilen, gericht op het behalen van gezondheidswinst voor mensen met een matig overgewicht. IN het programma staan een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering centraal. De GLI is een programma van 2 jaar waarbij de meeste contactmomenten plaatsvinden in het eerste jaar. Het aantal contactmomenten zal worden afgebouwd in het tweede jaar. De GLI wordt uitgevoerd door ervaren zorgverleners: een leefstijlcoach, fysiotherapeut en diëtist. De leefstijlcoach en fysiotherapeut is van Fysiotherapie Midden-Drenthe en de diëtist van GLI Drenthe.

 

Wat doe je tijdens de GLI?

De GLI is een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering. Je start met een intake bij een leefstijlcoach. De leefstijlcoach kijkt naar jouw huidige leefstijl en maakt samen met jou een plan om leefstijlverbeteringen aan te brengen, welke ook vol te houden zijn op langere termijn. Daarna stel je samen met de fysiotherapeut of oefentherapeut een beweegplan op, zodat je meer in beweging kunt komen. De diëtist kijkt naar jouw huidige voedingspatroon en kijkt welke aanpassingen nodig zijn en hoe jij deze aanpassingen kan volkouden.

 

Wat is het doel van de GLI?

Het behalen van gezondheidswinst door middel van:

  • Meer bewegen; aanzetten tot bewegen.
  • Een gezonde voeding; het verminderen van de energieinname, door individueel passend voedingsschema.
  • Een blijvende aangepaste leefstijl = gedragsverandering.

 

Je kunt meedoen met de GLI wanneer:

  • Je 18 jaar of ouder bent.
  • Er spraken is van licht tot matig overgewicht (d.w.z. een BMI tussen 25 en 30 en daarnaast een verhoogd risico op diabetes of hart en vaatziekten, of als je ernstig overgewicht hebt, d.w.z. een BMI > 30).
  • Je gemotiveerd bent om aan een gezondere leefstijl te werken en je voor 100% wilt inzetten.

 

Praktische informatie

Vergoeding vanuit de basis verzekering

Vanaf 2019 wordt de GLI vergoed vanuit de basisverzekering: de individuele consulten uit het programma (leefstijlcoach, fysiotherapeut en diëtist) en groepsbijeenkomsten worden betaald vanuit de basisverzekering. Het programma wordt dus volledig vergoed! Dat betekent niet dat je er niets voor hoeft te doen. Uiteindelijk hangt het welslagen van het programma wel af van jouw inzet en motivatie! Uiteraard staan onze professionals klaar om jou hierbij te ondersteunen.

 

Declaraties en contracten

Wij zorgen voor de financiële afhandeling met jouw zorgverzekeraar. De rekening zal rechtstreeks gedeclareerd worden bij jouw zorgverzekeraar. Jij ontvangt dus van ons geen rekening thuis.

 

Sport/ beweeg abonnement

Bewegen is een zeer belangrijk onderdeel in het streven naar een actieve en gezonde leefstijl. Echter, bewegen of sporten wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. Deze kosten dien jezelf te betalen. Heb je heir hulp bij nodig? Vraag dan jouw coaches voor meer informatie! Fysiotherapie Midden-Drenthe kan een sportabonnement aan bieden in combinatie met een GLI programma.

 

Ik wil meedoen, hoe werkt dat?

Ga in gesprek met jouw huisarts of medisch specialist.

Bespreek ons programma met jouw huisarts. Hij/zij bepaalt of je voldoet aan de criteria om mee te mogen doen. Als je in aanmerking komt voor het programma, kan de huisarts jou doorverwijzen naar ons. Zij zorgen ervoor dat de verwijzing bij ons terecht komt. Wij nemen vervolgens contact met jou op om de intakegesprekken in te plannen. GLI Gecombineerde Leefstijl Interventie Beilen! Tot snel!

 

De Gecombineerde Leefstijl Interventie in Beilen wordt uitgevoerd door:

 

Fysiotherapie Midden-Drenthe

GLI Drenthe