Covid-19 Revalidatie
Wij kunnen je weer op weg helpen en samen met jou werken aan je herstel.

Covid-19 revalidatie

COVID-19 is al bijna 2 jaar onder ons. Van alle coronapatiënten krijgt twintig procent te maken met ernstige tot zeer ernstige klachten (zoals een ernstige longontsteking) en is een ziekenhuisopname nodig. Ongeveer tachtig procent heeft milde tot matige klachten en kan thuis herstellen.

 

In bijna alle gevallen geldt dat het herstel tijd nodig heeft. Voor de buitenwereld lijkt het vaak alsof de klachten alleen betrekking hebben op de conditie, maar niets is minder waar. Veel coronapatiënten hebben namelijk last van concentratie- en geheugenproblemen en ervaren sterke vermoeidheid. Juist deze klachten zijn hardnekkig en houden vaak lang aan.
Ons advies is dan ook: geef het tijd! 
Zodra je je beter voelt, is het belangrijk om de dagelijkse activiteiten rustig op te bouwen.

 

De meeste mensen die we in onze praktijk tegenkomen, denken: “hoe meer ik doe, hoe beter!” Een geweldige instelling, maar het tegenovergestelde is waar. Het is juist belangrijk om het lichaam niet te overbelasten, maar in kleine stapjes de dagelijkse bezigheden weer op te pakken. De fysiotherapeut kan je hierin begeleiden. Hij of zij neemt in het revalidatieproces echt de rol aan van een coach. Samen nemen jullie door wat goed en minder goed gaat. Ook doen jullie oefeningen om te onderzoeken hoe het lichaam daarop reageert. Pas wanneer er een goede balans is tussen de belasting (wat iemand doet) en de belastbaarheid (wat iemand aankan), kan de fysieke activiteit verhoogd worden.

Wil je je lichaam een ‘reset’ geven en heb je een beetje hulp nodig om weer in je kracht te staan? Twijfel dan niet en neem contact met ons op. Wij kunnen je weer op weg helpen en samen met jou werken aan je herstel.